Järjestöjen sote-muutostuen tilannekatsaus loppuvuodesta 2023

21.12.2023

Itselleni 4kk ensi askeleet Järjestöjen sote-muutostuessa ovat olleet oppia alueiden, hyvinvointialueiden, järjestöjen ja kuntien rakenteisiin. Keskiössä järjestöavustukset, hyte-neuvottelut sekä järjestöjen, hyvinvointialueiden ja kuntien välinen yhteistyö. On ollut ilo huomata, kuinka lyhyessä ajassa hyviä verkostoja ja työryhmiä on syntynyt, sekä päässyt myös mukaan jo olemassa oleviin ryhmiin ja verkostoihin kaikilla omilla alueillani eli Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa – kiitos siitä teille, alueiden aktiivisille toimijoille!

Ensi vuosi tuo mukanaan muutoksia ja Järjestöjen sote-muutostuen painopiste siirtyy entistä vahvemmin maakunnalliseksi. Tärkeä työ sote-muutoksessa jatkuu ja työtä riittää vielä esimerkiksi rakenteiden luomisessa, tarpeiden ja resurssien ymmärtämisessä sekä palvelupolkujen löytämisessä, mutta avoimella yhteistyöllä ja kuuntelemisella ymmärrämme toisiamme paremmin. Sitä kautta yhteistyömme järjestöjen, hyvinvointialueiden ja kuntien kanssa on vielä merkityksellisempää ja vaikuttavampaa tulevaisuudessa. Järjestökenttä on laaja kokonaisuus erilaisia toimijoita erilaisilla resursseilla ja voimavaroilla. Se tarkoittaa sitä, että meidän tulee kohdella kaikkia järjestöjä tasapuolisesti ja kunnioittavasti – oli kyseessä pieni tai isompi toimija – voimme olla apuna toinen toisillemme alueellisesti. paikallisesti ja myös valtakunnallisesti. Tekemällä yhteistyötä hyödynnämme kaikkien osaamista ja opimme toinen toisiltamme!

Lue hankepäällikkömme Anita Hahl-Weckströmin blogikirjoitus Järjestöjen sote-muutostuen loppuvuoden työstä ja painopistealueista https://www.soste.fi/…/jarjestojen-sote-muutostuen…/

Lämmin kiitokseni yhteistyöstä - rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2024!

#ihmisensote⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠