Järjestöjen sote-muutostuki

Sote-uudistus mullistaa suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Uudistuksen seurauksena sosiaali- ja terveysjärjestöjen on uudella tavalla vakiinnutettava paikkansa muuttuvassa ympäristössä, kun kuntien rinnalle syntyy sote-palveluista ja pelastustoimesta vastaavia hyvinvointialueita.

Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä turvallisuuden takaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. 

Järjestöjen sote-muutostuen materiaalit ja toimintamallit löytyvät Innokylästä. Sosiaalisessa mediassa meitä voit seurata aihetunnisteella #ihmisensote.

Muutostuen kansallisesta koordinoinnista vuosina 2021-20123 vastasi Soste.  Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry haki ja sai jatkoa Sosiaali- ja terveydenhuollon avustuskeskus STEAlta sote-muutostuen koordinoimiselle vuoden 2024 loppuun toiminnan siirtyessä vahvemmin maakunnalliseksi toiminnaksi. Maakunnat ovat laajasti mukana sote-muutostuen yhteisessä kehittämisessä Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan kautta.

Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon järjestöasiantuntijana toimii Osku Timonen, jonka työnantajana Pohjois-Savon Sosiaaliturvayhdistys ry toimii.

Yhteystiedot:

Järjestöasiantuntija Osku Timonen:
osku.timonen@pssotu.fi
puh. 050 330 0286