Hyvinvointialueiden järjestöavustukset haettavissa ensi vuodelle

15.12.2022

Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen järjestöavustusten haut vuodelle 2023 ovat auki. Alla löydät linkit kunkin alueen hakuohjeisiin.

Keski-Suomen hyvinvointialue myöntää avustuksia rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille toimintaan, jonka tavoitteena on Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen. Haku on auki 8.1. saakka. Oheet löytyvät täältä.

Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa) myöntää harkinnanvaraisia avustuksia vastikkeelliseen toimintaan järjestöille, yhdistyksille tai säätiöille, jotka toimivat Etelä-Savon hyvinvointialueella. Hyvinvointialue avustaa niitä järjestöjä, jotka monipuolistavat ja vahvistavat hyvinvointialueen lakisääteistä tehtävää sekä tarjoavat vaihtoehdon sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen lisäksi. Haku on auki  16.12. saakka. Ohjeet löytyvät täältä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen toiminta-avustuksia voivat hakea Pohjois-Karjalaan rekisteröityneet järjestöt sekä maakuntarajat ylittävät järjestöt, joiden avustettava toiminta kohdistuu kokonaisuudessaan pohjoiskarjalaisiin. Avustettavan toiminnan tulee kiinnittyä hyvinvointialueen tehtäviin sekä hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen keskeisiin ilmiöihin. Haku on auki 22.1. saakka. Ohjeet löytyvät täältä.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella yleishyödylliseen toimintaan on haettavana kaksi avustuslajia, kumppanuusavustus sekä innovaatio- ja toiminta-avustus, jotka tulevat toimeenpantavaksi vuoden 2023 alkupuolella hyvinvointialueen talousarvion mukaisesti. Haku on auki 18.1. saakka. Ohjeet löytyvät täältä.