IKImiehet - kylän asialla

IKI-hanke tekee töitä hyvinvoinnin lisäämiseksi koillissavolaisten +50-vuotiaiden työikäisten miesten kanssa.

Ryhmä on tarkoitettu +50-vuotiaille työikäisille miehille. Kokoonnumme säännöllisesti aluksi noin kahden viikon välein ja myöhemmin osallistujien toiveiden mukaan. Tapaamisissa on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan:

- Tekemisen meininkiä
- Asiantuntijavierailuja toivottujen teemojen mukaan
- Vertaistapaamisia
- Yhdessä keksittyä toimintaa
 

Miten pääsee mukaan?

IKImiesten toiminta voi sopia sinulle, joka elelet Koillis-Savon alueella, olet yli 50-vuotias, ja kaipaat miesvertaista toimintaa tai keskustelutukea. Toimintaa suunnitellaan ja tehdään yhdessä ja tavoite on elävöittää oman asuinpitäjän arkea. Tervetuloa mukaan toimintaan! Mukaan pääsee osallistumalla alla näkyviin tapahtumiin. Voit myös soittaa tai olla suoraan yhteydessä Joniin tai Villeen. Yhteystiedot ovat alla.
 

Seuraavat tapaamiset:

TI 28.5. klo 14-17, paikkana Soittokunnantalo (Juankoskentie 9A) Joni & Ville esittäytyvät. Ideoidaan yhdessä toimintaa. Ilmainen kahvitarjoilu.

TI 11.6. klo 14-17, paikkana Soittokunnantalo (Juankoskentie 9A) Tulevan kesän suunnittelua ja ideointia. Ilmainen kahvitarjoilu.

LA 29.6. Juankosken kanavajuhla. Aikataulu tarkentuu.

TI 16.7. klo 14-17. Kesäistä ohjelmaa. Tapaamispaikka tarkentuu.

TI 30.7. klo 14-17. Syyskauden suunnittelua yhdessä. Tapaamispaikka tarkentuu.

Ikimiesten kokoontumiset jatkuvat myös kesäkauden jälkeen säännöllisesti. Syyskauden tapahtumista ilmoitetaan erikseen. Osallistuminen ryhmiin on maksutonta eikä sido mihinkään. Mukaan saa tulla kaikille kerroille tai vaikka vain kertaluonteisesti.
 

IKI-hankkeen yhteiskunnallisia taustoja

Toiminta on suunnattu erityisesti niille miehille, jotka kaipaavat elämäänsä kontakteja, mielekästä tekemistä ja työ- ja toimintakykyä tukevaa yksilö- ja ryhmätoimintaa. Tervetulleita toimintaan ovat kaikki miehet riippumatta siitä, onko esimerkiksi työssäkäyvä, työtön, eläkkeellä tai niin edelleen. Toiminnan tavoite on osallisuuden kokemuksen lisääminen ja sitä kautta hyvinvoinnin lisääminen. Toiminta pitää sisällään säännöllisesti kokoontuvia vertaisryhmiä, etsivää ja jalkautuvaa työtä. Selkosuomeksi tämä tarkoittaa sitä, että tehdään mukavia juttuja yhdessä. Tehdään yhdessä Koillis-Savosta entistäkin parempi paikka myös miehet huomioiden. 

Hankkeella on useita tavoitteita, joista kaikki tähtäävät hankkeeseen osallistuvien miesten hyvinvoinnin ja osallisuudentunteen lisääntymiseen. Miesten sosiaaliset ja toiminnalliset valmiudet vahvistuvat. Tavoitteena on myös miesnäkökulmaisen työn jatkuminen hankkeen päättymisen jälkeen paikkakuntien omien resurssien voimin. IKImiehiä toteuttaa Stean rahoittama IKI-hanke ja Pohjois-Savon Sosiaaliturvayhdistys ry. 
 

Verkostotoimija: Milloin kannattaa ohjata asiakkaasi meille?

Jos kohtaat omassa työssäsi asiakkaan joka 

  • on 50+ -vuotias työikäinen mies 
  • asuu Koillis-Savossa 
  • kaipaa tekemistä, sosiaalisia kontakteja. 

Voit ohjata asiakkaasi olemaan meihin suoraan yhteydessä tai osallistumaan tiedossa oleviin tapahtumiimme. Jos asiakkaasi haluaa, että me otamme häneen yhteyttä, voit välittää hänen yhteystietonsa meille. IKI-hankkeella on resurssit tehdä etsivää työtä ja käydä jututtamassa asiakasta vaikka hänen kotonaan. 
 

Lisätietoja:

Joni Hyttinen
Hankepäällikkö
050 3635 301 
joni.hyttinen@pssotu.fi

Ville Nissinen
Hanketyöntekijä
050 3635 310 
ville.nissinen@pssotu.fi

IKI-hanke ja IKImiehet ovat osa Näkymättömät -avustusohjelmaa. Voit lukea lisää Näkymättömistä klikkaamalla kuvaa!